Quantcast
Viorel Candreanu a fost testat pentru coronavirus, dar a fost trimis acasă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Viorel Candreanu a fost testat pentru coronavirus, dar a fost trimis acasă

Viorel Candreanu, pastor la Biserica Baptistă din Ipotești, Suceava, a fost testat pentru coronavirus, dar a fost trimis acasă, în așteptarea rezultatului. A doua zi a murit, la Spitalul Județean Suceava.

Viorel Candreanu era pastor la Biserica Baptistă din Ipotești, Suceava.

Citeste si: VIDEO: Înmormântare pastor VIOREL CANDREANU

A ajuns la Spitalul de Boli Infecționase marți, 24 martie, pentru că avea febră, îi era rău și se simțea obosit. Din acel moment, desfășurarea acțiunilor arată problemele cu care se lovește în momentul de față sistemul sanitar, de la lipsa de teste și de echipamente de protecție, până la neglijență și iresponsabilitate, cu consecințe dramatice.

Un membru al Bisericii Baptiste a relatat, pe blogul său personal, o discuție telefonică pe care a avut cu Candreanu, chiar în ziua în care pastorul a ajuns pentru prima dată la spital.

Totuși, în timp ce se afla încă la Spitalul de Boli Infecțioase, au ajuns teste pentru depistarea coronavirus și medicii au decis să îl testeze și pe Viorel Candreanu.

În aceeași zi, în ciuda contextului medical în care ne aflăm, doctorii au decis să îl trimită pe bărbat acasă, până când vine rezultatul, deși pastorul acuza în continuare febră și că îi este rău, după cum au relatat rudele sale.

„Am văzut Mâna Domnului la lucru. În timp ce tata era cu rezultatul la raza în mână, la spital au sosit 100 teste Covid 19. Am reușit și i-am făcut testul, acum așteptam probabil 2 sau 3 zile să vină rezultatul. Tata este acasă, sub tratament, are febră, se simte rău, este obosit. Mulțumim la toți cei care vă rugați pentru tata, continuați să vă rugați”, i-a povestit fiica pastorului lui Petrică Moisuc, membru al Bisericii Baptiste din Suceava.

Dar starea lui Viorel Candreanu s-a înrăutățit, așa încât miercuri dimineață a fost adus din nou, de urgență, la Spitalul Județean Suceava.

„Fratele Viorel s-a simţit rău toată noaptea, a fost dus acum dimineaţă cu ambulanţa la spital, urmează să fie dusă şi sora Geta, pentru că începe să îi fie şi ei rău!”, a scris Petrică Moisiuc.

O zi mai târziu, pastorul a decedat, înainte ca acesta și rudele sale să mai afle rezultatul testului pentru COVID19.

Spitalul din Suceava, închis

Suceava a devenit cel mai mare focar de infecţie cu coronavirus din România, cu spitalul central închis pentru a fi dezinfectat din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Oficial, 90 de medici și personal medical este infectat cu COVID-19 și se află fie internate ori la izolare.

În plus, rata cea mai mare a mortalităţii la nivel național este înregistrată tot în Suceava, unde au fost înregistrate deja şapte decese din 18, la nivel naţional.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply