Quantcast
Viziunea Bisericii despre avort și căsătorie a transformat Europa – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Viziunea Bisericii despre avort și căsătorie a transformat Europa

Olof Edsinger, secretar general al Alianței Evanghelice Suedeze, a tras un semnal de alarmă decidenților politici din Suedia, dar și din Europa, în contextul în care valorile creștine care stau la baza existenței Europei sunt subminate intenționat. Într-un interviu pentru Evangelical Focus, el amintește tuturor că viziunea Bisericii despre avort și căsătorie a transformat Europa. Încă din primul veac, prima scriere în afara Noului Testament intitulată Didache, condamna avortul, pruncuciderea și pedofilia.

În ciuda unui mit secularist că Biserica a ținut Europa în întuneric, există multe dovezi și studii ce atestă influența pozitivă a Bisericii în dezvoltarea libertăților și drepturilor civile, care în alte culturi noncreștine nu au putut fi câștigate. Este timpul să recunoaștem contribuția creștinismului la civilizația occidentală.

Chiar dacă recunoaște abaterile de la învățătura lui Cristos, Biserica s-a putut corecta și întoarce la valorile universale învățate de Isus din Nazaret. Un simplu exemplu este legat de poziția femeii în societatea creștină. Ca și concluzie, bunăstarea trebuie protejată, iar principiile creștine sunt un bun aliat.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply