
Perspectivele asupra perioadei postcoronavirus nu sunt câtuși de puțin îmbucurătoare. Fără doar și poate vor mai fi niște replici, dar care nu sunt de așteptat să fie la de puternice ca epidemia în sine. Vor fi în continuare noi îmbolnăviri, noi spitalizări, numărul de persoane decedate iar va împovăra statisticile și nu este exclus să ne trezim cu alte restricții. Dar este de presupus că, mai devreme sau mai târziu, epidemia își va pierde din intensitate, până la dispariție, căci nu poate dura la nesfârșit. Ce vom face însă după ce ieșim din criza aceasta? Prețurile la alimente și produsele de bază nu s-au plafonat, banii vor fi din ce în ce mai puțini, iar agricultura este la pământ. Deci?
Citeste si: Sfârșitul Ocultei Globale SATANISTE este aproape
Dacă ar fi să transpun aceste lucruri în limbajul ministresei Monica Anisie, probabil va suna în genul „vor fi și persoane care vor scăpa, iar dacă nu, nu. Discutăm la o dată pe care vă anunțăm noi când”. Până în clipa de față, Guvernul Orban nu dă semne că ar avea un plan de rezervă. De fapt, nu mi se pare că are vreunul. Sunt numai considerații generale, toate la viitor: vom face, vom analiza, vom propune, vom lua notă, ne gândim să etc. Concret, nimic.
Străinii fac legea
„Stați acasă și totul va fi bine” a fost lozinca unei luni de guvernare sub domnia coronavirusului. Am stat, dar efectele au fost contrare celor pe care mizau Iohannis, Orban și liberalii.
Am produs aproape 1 milion de șomeri, din care doar sub 50.000 au primit ajutorul de șomaj. La un Indice Social de Referință de 500 de lei, cu restul de procente acumulate, suma nu depășește prea des o medie de 800 de lei.
Asta în timp ce prețurile la alimentele de bază au crescut de trei-patru ori. Abordat cu ceva timp în urmă în vederea unei eventuale plafonări a prețurilor, Orban declara că va studia problema.
După care a găsit soluția: prețul se stabilește pe raportul cerere-ofertă și el, ca premier, nu poate interveni în contractele încheiate între furnizor și beneficiar.
Citeste si: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma
Dar cum furnizorii sunt cu preponderență din UE, la fel și retailerii, este ușor de înțeles ale cui interese financiare le apără premierul.
Căutați în supermarketuri produse de bază românești și veți vedea că procentajul de 51 la sută în favoarea acestora e doar o amintire.
Citeste mai departe pe: www.national.ro