Quantcast
Vrei să devii cetățean al Germaniei? Trebuie să afirmi cu toată convingerea că Israelul are „dreptul de a exista” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Vrei să devii cetățean al Germaniei? Trebuie să afirmi cu toată convingerea că Israelul are „dreptul de a exista”

Guvernele occidentale caută noi căi de manifestare pro-Israel, pe măsură ce războiul din Gaza continuă. Legea germană cere acum solicitanților de cetățenie să afirme că statul Israel are „dreptul de a exista”, potrivit zerohedge.

„Au fost adăugate noi întrebări de testare pe teme de antisemitism. E vorba de dreptul Israelului de a exista și viața evreiască în Germania”, a declarat Ministerul de Interne. Noua lege a intrat în vigoare joi, potrivit Financial Times.

Cu două zile mai devreme, ministrul de interne Nancy Faeser a spus:

„Oricine împărtășește valorile noastre și face un efort poate obține acum un pașaport german mai repede. Nu mai trebuie să renunțe la vechea naționalitate și la o parte din identitatea sa. Dar am spus la fel de clar: oricine nu împărtășește valorile noastre nu poate obține un pașaport german. Am trasat aici o linie roșie limpede și am făcut legea mult mai strictă decât înainte.”, a precizat Faeser.

Cumva, „împărtășirea valorilor germane” include acum adoptarea unei poziții politice foarte specifice. Aceasta include o singură țară străină care se află la 3.000 de kilometri distanță de Germania.

Ideea că orice țară de pe Pământ are „dreptul de a exista” este profund problematică, potrivit lui Brian McGlinchey.

„La urma urmei, ce este o țară – sau, într-o terminologie mai precisă, un stat – în afară de un aranjament politic?” a întrebat Brian McGlinchey la Stark Realities.

În martie, săptămânalul german Der Spiegel a raportat că solicitanții pentru cetățenia germană ar trebui să memoreze și anul înființării Israelului și pedepsele Germaniei pentru negarea Holocaustului.

Pretinse acte antisemite

Guvernul german a spus că noile sale cerințe sunt necesare pentru a contracara o creștere pretinsă a incidentelor antisemite. După cum relatează Times, „incidentele antisemite înregistrate de [comisarul Germaniei pentru combaterea antisemitismului] au crescut cu 83%, de la an la an, în 2023, la 4.782”.

Paradoxul e că numărul crescut de „incidente antisemite” din Germania în 2023 este, fără îndoială, determinat în mare parte de simplul discurs politic, rostit ca răspuns la războiul din Gaza, care include orice cerere pentru o nouă ordine politică în ceea ce este acum Israelul, Cisiordania și Gaza, sau afirmații că statul israelian este o întreprindere rasistă. Fiecare semn, autocolant și discurs care spune „Sionismul este rasism” sau „de la râu la mare, Palestina va fi liberă” poate fi, prin urmare, considerat un „incident antisemit”.

Noua cerință a Germaniei ca potențialii cetățeni să afirme „dreptul de a exista” al Statului Israel este doar cel mai recent dintre multe exemple de control al gândirii de către guvernele occidentale în numele acelei țări.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply