Tuesday , 17 May 2022

Yemen: Femeie creștină arsă de viu pentru credința ei

Asculta informatia

Nazeera, o femeie în vârstă de 33 de ani,  a murit arsă de viu, în timp ce pregătea mâncarea, din cauza că uleiul i-a fost înlocuit cu benzină în mod intenționat, ne informează Morning Star News. Soțul ei, Saeed, a fost trezit de țipete. A fugit imediat în bucătărie și a văzut scena în care soția sa era în flăcări, înconjurată de cei patru copii aflați într-o stare de isterie și panică.

La scurt timp o rudă i-a spus că ei au înlocuit uleiul de gătit cu benzină. Saeed știa de ce: de ani de zile, cei doi s-au convertit la creștinism și au refuzat să se întoarcă la Islam. Chiar înainte de acest atac Saeed și soția lui au decis să-și părăsească familiile lor și Yemenul, o țară musulmană dominată de fanatism. Tragedia a avut loc cu două zile înainte de călătoria lor. Când Saeed a mers la poliție pentru ajutor, agenții i-au spus să aducă martori care ar putea dovedi această presupusă conspirație. Dar copiii lor au văzut doar explozia și alte rude ale lor au refuzat să depună mărturie împotriva presupușilor conspiratori. “Nimeni nu a vrut să depună mărturie cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Saeed.

După atac, Saeed  cu cei patru copii, au fugit în secret în altă țară înainte ca familia sa să acționeze în a obține custodia copiii lor. În ciuda tragediei, Saeed afirmă că îi mulțumește lui Dumnezeu care a contribuit la întărirea credinței lor, și că El o să îi folosească în lărgirea Împărăției Sale.

Un ONG pentru drepturile omului, care se pronunță în favoarea creștinilor persecutați, și un grup de creștini care îl ajută pe Saeed, au confirmat presiunea care au avut-o din partea familiei și cât au avut de suferit de la convertirea lor. “Cu toate că în mod clar este un caz extrem de persecuție, acest incident ilustrează faptul că convertiții sunt sub o presiune enormă,” a spus un apărător al libertății religioase.

Saeed ne cere să ne rugăm pentru el, pentru copiii lui și pentru creștinii persecutați!

Sursa:  www.stiricrestine.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *