Stiri externe

Zeci de mii de francezi au protestat împotriva reformei Macron, care dă cuplurilor de lesbiene dreptul de a avea copii

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Paris pentru a protesta împotriva unei noi legi care acordă cuplurilor de lesbiene dreptul de a avea copii, cu ajutor medical, scrie The Guardian.

Această lege reprezintă prima reformă socială majoră a președintelui Macron, o lege care are ca obiectiv combaterea discriminării în ceea ce privește drepturile de reproducere ale femeilor, prin acordarea accesului la fertilizarea in vitro sau băncile de spermă.

„Unde este tatăl meu?” scria pe unele dintre pancartele grupurilor catolice, ale activiștilor de dreapta extremă și a altor persoane care au mărșăluit pe străzile Parisului, duminică. Câțiva au strigat „Libertate, Egalitate, Paternitate”, o referință la motto-ul național francez.

Mulți dintre protestatarii prezenți la acest eveniment au fost activi și în timpul protestelor împotriva legalizării mariajului între persoane de același sex, de acum 7 ani. Printre protestatarii de duminică s-au aflat persoane vârstnice, cupluri cu copii mici, un grup de politicieni din partidul lui Le Pen și din Les Républicains.
Luna trecută, Camera Inferioară a parlamentului francez a aprobat un proiect de lege privind bioetica, care permite lesbienelor și mamelor singure să rămână însărcinate cu ajutorul tehnologiilor medicale. Legea trebuie acum aprobată de Camera Superioară pentru a trece.
În prezent, legislația franceză permite doar cuplurilor heterosexuale căsătorite sau care trăiesc împreună de mai mult de doi ani să acceseze procedurile precum fertilizarea in vitro sau înseminarea artificială.

Un sondaj de opinie realizat de Ifop luna trecută a arătat că peste 65% dintre francezi doresc extinderea acestui drept și pentru femeile singure sau care se află în relații cu alte femei.

Citește și:  OPERAȚIUNEA COVRIG A SCOS LA IVEALĂ CINE CONTROLEAZĂ LUMEA
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 66

Close