Stiri externe

Zeci de mii de polonezi la marșul anual dedicat Independenței: Nu Uniunii Europene!

Mii de polonezi au participat, luni, la un marș anual, de Ziua Independenței, susținând protejarea „valorilor tradiționale” și denunțând impactul LGBT, transmite Al Jazeera.

Un pumn ridicat care ține un rozariu, într-un gest de rezistență, a devenit simbolul Marșului Independenței din acest an – un eveniment naționalist intrat în tradiție la Varșovia, pentru a marca  Ziua Independenței Poloiniei.

Independență redobândită de Polonia în 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia, după Primul Război Mondial. Polonezii au mărșăluit sub sloganul: „Aveți grijă de întreaga națiune” – un extras dintr-un cântec catolic polonez în care  Fecioara Maria este rugată să protejeze țara.

Cel puțin 47.000 de oameni au participat la marșul anual, potrivit oficialilor locali, dar purtătorul de cuvânt al Asociației „Martie pentru Independență” spune că numărul participanților a fost de 150.000.
„Marșul este apolitic, este nepartizan, dar ne pasă de binele comun”, a declarat Ziemowit Przebitkowski, unul dintre organizatori, într-un discurs împotriva imigrației în masă.

„De la început am pornit sub sloganul de a opri migrația în masă. Acest lucru este foarte bun pentru că ne pasă de bunăstarea națiunii și trebuie să facem legi care favorizează morala națională”, a spus el.

Manifestanții au purtat steaguri ale Poloniei și au scandat „Nu Uniunii Europene” și „Dumnezeu, onoare, patrie!”. Au existat însă și manifestanți cu chipurile acoperite, care au ținut pancarte în care cereau o „Intifada poloneză” și denunțau sionismul.

Citește și:  MYANMAR: PESTE 50 DE BISERICI SE REDESCHID ÎN STATUL SHAN

Organizatorul Robert Bakiewicz a ținut un discurs în care a susținit că lumea ”L-a abandonat pe Dumnezeu și creștinismul”, iar Polonia va muri „pe măsură ce națiunile din vestul Europei vor muri și ele”, a informat Reuters.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 11

Close