Quantcast
Zeci de rachete, lansate din Liban spre Israel şi cel puţin cinci au căzut pe teritoriul israelian – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Zeci de rachete, lansate din Liban spre Israel şi cel puţin cinci au căzut pe teritoriul israelian

Zeci de rachete au fost lansate, joi, de militanţi islamişti din sudul Libanului spre nordul Israelului, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a convocat de urgenţă o reuniune cu principalii comandanţi militari şi directori ai serviciilor de securitate , informează mediafax.

Cel puţin 34 de rachete au fost lansate din sudul Libanului spre zone din regiunea israeliană Galileea. Numeroase rachete au fost interceptate de sistemele antibalistice israeliene, dar cel puţin cinci au căzut pe teritoriul israelian, afirmă oficiali citaţi de cotidianul The Times of Israel.

Două persoane au fost rănite şi sunt daune la unele clădiri.

Armata israeliană a ripostat cu obuze de artilerie asupra unor poziţii militare situate în apropierea oraşului libanez Tir.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a convocat de urgenţă o şedinţă de Guvern la nivelul departamentelor pentru apărare şi securitate.

Serviciile secrete israeliene suspectează că atacurile cu rachete au fost lansate de militanţi ai grupului fundamentalist şiit Hezbollah, activ în sudul Libanului. Dar mişcarea Hezbollah a negat implicarea în atacuri, astfel că nu este exclusă posibilitatea unei acţiuni a grupurilor militante palestiniene din Liban.

Atacurile cu rachete intervin pe fondul escaladării tensiunilor, după o serie de raiduri israeliene împotriva palestinienilor şi după atacuri israeliene asupra unor poziţii antiiraniene din Siria. Armata israeliană a intensificat operaţiunile în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, după o serie de atacuri palestiniene. Miercuri, serviciile de securitate israeliene au intervenit în Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, folosind grenade anti-protest şi gloanţe de cauciuc împotriva unor palestinieni violenţi. Cel puţin 50 de palestinieni au fost răniţi, iar grupul islamist Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lansat mai multe rachete spre Israel. Armata israeliană a efectuat, în replică, raiduri aeriene în Fâşia Gaza.

Operaţiunea israeliană în zona Esplanadei Moscheilor (Muntele Templului, conform Israelului) a avut loc în timpul postului musulman al Ramadanului. Israelul celebrează, începând de miercuri seară, Paştele iudaic.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply