Quantcast
Picnicul organizat de Ekklesia la Paseo Verde Park din Arizona – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Picnicul organizat de Ekklesia la Paseo Verde Park din Arizona

Pe lângă faptul că  poate fi considerat un moment de evadare în mijlocul naturii, picnicul sau petrecerea la iarba verde este o ocazie foarte plăcută de socializare, de a te bucura de compania grupului de prieteni. Masa comună, discuțiile degajate, eliberate de orice fel de prejudecăți sau bariere formale întâlnite în rutina vieții cotidiene, constituie câteva motive pentru crearea unei atmosfere vesele și optimiste pentru toți participanții, indiferent de vârstă sau poziție socială.

Un astfel de eveniment s-a desfășurat sâmbătă 6 aprilie 2013, în cadrul celei mai tinere comunități creștine din diaspora română din Phoenix. Membrii bisericii penticostale EKKLESIA au organizat o întâlnire în parcul Paseo Verde din orașul Peoria, statul Arizona. Participarea a fost remarcabilă: între 200 și 250 de persoane, la care s-au alăturat bineînțeles și copii, au ocupat începând cu ora 10 dimineața,  locul anume destinat unor astfel de evenimente.  După instalarea umbrarelor și depozitarea băuturilor în „coolers”, pastorii comunității Ioan Grosu, Dorel Micula și Ted Oprea au dat startul întâlnirii, nu înainte însă de a cere binecuvântarea și prezența lui Dumnezeu.     Imediat au început pregătirile pentru oferirea primelor bucate. Laurențiu Oprea și Ovidiu Margău s-au remarcat încă din primele momente în pregătirea și oferirea primilor hamburgeri și desigur a tradiționalilor „hotdogs”, care aminteau de astfel de momente petrecute la sărbătorile din România. Sentimental, atmosfera trăda prin expresia fețelor dar și a discuțiilor, bucuria și satisfacția unei întâlniri autentice românești, desigur pe fundalul unei decențe cu adevărat creștine. Au urmat mult așteptatele dar și feluritele prăjituri românești, pregătite de româncele din comunitate. Unul din lucrătorii activi ai bisericii, Daniel Lucescu, așteptându-l pe colegul de serviciu Aurel Oniga, remarca faptul că, în ciuda orelor care se succedau parcă pe nesimțite, oamenii încă mai soseau. Spre seară, masa a fost întregită cu renumiții pui la rotisor și garniturile de salate aferente. Dăruirea și profesionalismul femeilor în pregătirea și servirea meniului a fost exemplară și unanim apreciată. Cu puțin timp înainte de ora 21.00, pastorii bisericii au chemat din nou comunitatea la o rugăciune de mulțumire care a constituit de altfel și încheierea unei zile de neuitat pentru membrii acestei comunități românești din metropola Phoenix.

Privind retrospectiv, legitim ne punem întrebarea: cum au putut acești oameni timp de 11 ore să interacționeze într-un mod care în final să-i determine să declare: „timpul a trecut prea repede, trebuie să mai organizăm astfel de întâlniri”? Se poate să găsim un răspuns citind afirmația autorului cărții „Faptele Apostolilor”, cap.2-44,47, care prezintă unul din elementele de bază pe care s-a format prima biserică creștină: „Toți cei ce credeau erau împreună la un loc și aveau toate de obște… ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuți înaintea întregului norod”.

Radu Oprea – Peoria, Arizona

Despre

Un comentariu

  1. Din toata inima, felicitari comunitatii de la EKKLESIA ! Ne bucuram sa auzim si de astfel de
    bucurii in Arizona.Slava Domnului !

Leave a Reply