Quantcast
În căutarea chivotului legământului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

În căutarea chivotului legământuluiTurismul în Țara Sfântă este practic inexistent din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Deoarece telespectatorii nu pot merge în Israel, aducem noi Israelul la telespectatori. Călătoria începe în Ierusalim, unde vom pleca în căutarea chivotului legământului. Legendele au plasat chivotul la o distanță mare, până în Etiopia sau chiar Irlanda. Chris Mitchell, de la CBN, s-a întâlnit cu un cercetător potrivit căruia chivotul ar putea fi mult mai aproape decât s-ar crede.

Chris Mitchell: Cercetătorul și autorul Harry Moskoff ne-a dus prin tunelurile de sub Zidul Plângerii, până la meterezele de la Muntele Templului și în camerele care înconjoară locul cel mai sfânt din iudaism. Cartea sa, „The ARK Report”, descrie efortul său de 20 de ani în căutarea obiectului legendar. El spune că una dintre teorii e că ar fi fost luat din templu și transportat la Ierihon, aflat la 28 de kilometri depărtare.

Citeste si: ONU avertizează Israelul să nu se joace cu focul în Cisiordania!

Harry Moskoff: El spune că Ieremia descrie faptul că unele vase de la templu au fost evacuate, au scăpat, să zicem, prin zona aceasta după distrugerea primului templu.

Chris Mitchell: Moskoff ne-a dus însă la locul unde el crede că se află chivotul.

Harry Moskoff: Această secțiune a Zidului Plângerii e una fascinantă, fiindcă piatra aceasta cântărește 570 de tone.

Chris Mitchell: Moskoff este de părere că un indiciu-cheie îl putem găsi chiar dincolo de această piatră uriașa. El ne-a spus că uneltele de căutare ultra-performante ar da dreptate teoriei sale.

Harry Moskoff: În urmă cu doi ani, Universitatea din Nebraska a efectuat niște teste cu sonar si altele asemănătoare, folosind unde electromagnetice. Rezultatul lor era că dincolo de piatră s-ar afla un loc de depozitare. Piatra aceasta uriașă s-a pus aici cu un scop. Unul dintre motive, în opinia mea, este pentru a proteja ceea ce e de cealaltă parte. După teoria mea despre chivot, acesta a fost îngropat de împăratul Iosia, prin anul 568 î.H., în spatele acestor lespezi, acestor pietre masive.

Chris Mitchell: De fapt, sub Muntele Templului sunt zeci de tuneluri și încăperi subterane.

Harry Moskoff: În urmă cu 150 de ani, Charles Warren a mers si a cercetat zona. De atunci, din păcate, din motive politice, nu s-a mai făcut nimic. Nimănui nu i s-a permis să sape. De fapt, ei erau cei care examinau întreaga zonă și tunelurile, însă n-au găsit chivotul.

Chris Mitchell: Poate nu era timpul. Warren, un explorator britanic, a documentat toate aceste tuneluri la solicitarea reginei Victoria, unul dintre personajele care, de-a lungul istoriei, au căutat chivotul.

Harry Moskoff: Când cruciații sau cavalerii templieri, chiar cei de la Fondul Explorării Palestinei, la început finanțat fiind de regina Victoria, au venit de-a lungul veacurilor să caute chivotul, ei își închipuiau că vor găsi o cutie de aur cu drugi. Ei trebuiau să caute, însă, o cameră. Putea fi chiar dincolo de zid. De cealaltă parte se afla chivotul.

Chris Mitchell: Moskoff spune că Sfânta Sfintelor avea o altă cameră dedesubt.

Harry Moskoff: De fapt, planul primului templu spune că o încăpere trebuia construită cu aceleași dimensiuni și era la fel de sfântă ca Sfânta Sfintelor de deasupra. Încă de la început, aceasta a fost destinată să găzduiască chivotul, având podeaua de aur și toate celelalte.

Chris Mitchell: Așa a construit-o Solomon, cu posibilitatea de a putea coborî chivotul.

Harry Moskoff: Așa este, putea să fie coborât.

Chris Mitchell: Crezi că va fi o vreme când chivotul însuși, la momentul potrivit, va fi descoperit?

Harry Moskoff: Așa este. Momentul e deosebit de important și de semnificativ. Evident, va fi o descoperire biblică ce va schimba regulile jocului. Opinia mea e că, atunci când va avea loc, nu se va face într-un mod clandestin, în care cineva se va furișa prin aceste tuneluri. Înțelegeti cum zic? Îl vom aduce de la întuneric la lumină. Va fi o ocazie grozavă și apoi va veni Mesia. Va fi ceva de care toate națiunile se vor bucura.

Chris Mitchell: Moskoff spune că meritul pentru retrezirea interesului le aparține producătorilor filmului „Indiana Jones șși chivotul pierdut”.

Citeste si:„Afacerea Secolului” propusă de Donald Trump legată de tensiunile Israel -Palestina

Chris Mitchell: Până va fi descoperit, chivotul legământului construit de Moise în pustiu va continua să fascineze lumea.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 827, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Despre Info Crestin News

Leave a Reply