Sa mori din dragoste pentru Hristos: Marturia unui pastor nigerian a carui fiica a fost ucisa de Boko Haram

Asculta informatia

Un pastor nigerian a spus ca ii este recunoscator fiicei sale (fiind printre cele 200 de fete rapite de gruparea terorista Boko Haram in 2014), pentru ca nu s-a convertit la Islam si a ales sa moara.

resizedimage

Atunci cand teroristii i-au cerut sa aleaga intre viata ei si schimbarea credintei, fata a ales sa moara decat sa-L paraseasca pe Hristos. Un clip video realizat de BBC cu pastorul Mark, tatal fetei, dezvaluie ceea ce s-a intamplat cu fiica sa Monica, ucisa cu bestialitate de membrii gruparii teroriste:

„Mi s-a spus ca fiica mea a refuzat sa isi schimbe religia. In urma acestui refuz, au sapat o groapa si au ingropat-o pana la gat, dupa care au lovit-o cu pietre pana a murit”, spune pastorul.

„Sa mori din dragoste pentru Hristos, este cel mai fericit lucru pentru mine. Sunt recunoscator ca nu si-a schimbat religia. Ea avea incredere in Dumnezeu”.

Sotia pastorului, pe nume Marta, a adaugat: „Eu cred ca Monica a murit cu demnitate si ma bucur ca nu s-a convertit la islam, desi a platit cu viata”.

Documentarul realizat de BBC a dezvaluit ce s-a intamplat cu unele eleve rapite la Chibok in luna aprilie a nului trecut de gruparea terorista Boko Haram. Intrucat majoritatea elevelor rapite erau crestine, jihadistii teroristi le-au fortat sa se converteasca la Islam si apoi sa se casatoreasca cu ei.

O fata in varsta de 17 ani, pe nume Miriam, care a reusit sa fuga dupa sase luni de captivitate a relatat faptul ca a fost fortata sa se casatoreasca cu unul din jihadisti, iar acum este insarcinata cu copilul lui.
Miriam a explicat modul in care ea impreuna cu alte patru fete au refuzat sa se casatoreasca, dar apoi au cedat cand au fost amenintate cu moartea.

„Au venit in fata noastra cu patru oameni care aveau gaturile taiate, apoi au spus ca asa se va intampla cu orice fata care refuza sa se casatoreasca”, a spus eleva. Ea a adaugat ca, dupa ce a fost de acord cu cererile lor, a fost in mod repetat violata.

Boko Haram a ucis cel putin 5.500 de civili in Nigeria numai in 2014, si ataca aceasta tara africana de aproape sase ani. Grupul terorist a vizat in principal crestinii, incercand sa-i forteze sa paraseasca tara, dar a masacrat si musulmani si pe toti cei care i se opun.

Sursa: Christian Post via afirmativ.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 54