Quantcast
Aproape 200 de creștini masacrați în Ajunul Crăciunului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Aproape 200 de creștini masacrați în Ajunul Crăciunului

Aproape 200 de oameni, inclusiv mulți credincioși care se pregăteau să sărbătorească Crăciunul la biserică, au fost uciși de teroriști în statul Plateau din Nigeria.

195 de persoane au fost ucise cu brutalitate în Ajunul Crăciunului în atacuri coordonate care vizează zone predominant creștină din statul Plateau din Nigeria.

Potrivit informațiilor de la International Christian Concern (ICC), victimele sunt în principal femei, copii și persoane în vârstă care nu au  putut sa fugă. 

O tragedie care s-a soldat cu  301 de răniți și  incendierea a 27 de case. Răniții au fost transportați de urgență la spitalele Bokkos, Jos și Barkin Ladi. Martorii au spus că forțele de securitate nu erau suficiente pentru a respinge atacatorii, lăsând comunitățile creștine in soarta lor pentru mai bine de șapte ore.

Nigeria ocupă locul 6 în Global Christian Persecution Index 2023 , conform organizației Open Doors . Este țara în care cel mai mare număr de creștini sunt victime ale violenței din cauza credinței lor. Dintre cei 5.621 de creștini uciși în întreaga lume între 1 octombrie 2021 și 30 septembrie 2022, o majoritate covârșitoare, sau 5.014 persoane, și-au pierdut viața în Nigeria.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply