Quantcast
Arheologii nu au putut confirma autenticitatea osemintelor lui Ioan Botezătorul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Arheologii nu au putut confirma autenticitatea osemintelor lui Ioan Botezătorul

Datarea cu carbon 14 a osemintelor găsite în anul 2010 sub podeaua unei biserici bulgare nu a reuşit să dea un răspuns clar cu privire la autenticitatea lor.

osemintele_lui_ioan (Foto: news.yahoo.com)Cercetătorii de la Universitatea Oxford afirmă că acestea ar putea aparţine lui Ioan Botezătorul. Totuşi, nu există suficiente dovezi care să demonstreze că acestea sunt sigur rămăşiţele celui care a pregătit lucrarea pământească a lui Iisus Christos.

Arheologii bulgari s-au bazat pe două dovezi pentru a înainta teoria că acestea ar fi osemintele lui Ioan Botezătorul. Ei au descoperit o cutie mica din tuf, o rocă vulcanică, ce purta o inscripţie în greaca veche ce menţiona numele lui Ioan Botezatorul. Inscripţia menţiona şi ziua de 24 iunie, considerată de Biserica Ortodoxă şi de Biserica Catolică ziua naşterii lui Ioan Botezătorul.

De lângă altarul din biserică, arheologii au extras un mic sarcofag din marmură în care se aflau rămăşiţe umane – o falangă, un dinte şi partea din faţă a unui craniu. Datarea cu carbon confirmă că acestea aparţin cu adevărat unei persoane care a trăit în secolul I şi a locuit în zona în care a trăit şi Ioan. Cu toate acestea, nici cercetătorii nici arheologii nu pot spune cu certitudine că acestea aparţin sau nu lui Ioan Botezătorul noteaza revista semneletimpului.

Despre

Leave a Reply