Quantcast
Nigeria: Peste 1350 de creștini au fost omorati pentru credinței lor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nigeria: Peste 1350 de creștini au fost omorati pentru credinței lor

Organizația „Open Doors”, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, a publicat la începutul acestui an Indexul Mondial al Persecuţiei, referitor la perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

Conform acestuia, Nigeria se află și ea în topul țărilor în care creștinii sunt uciși pentru credința lor. Atacurile mortale împotriva creștinilor au dobândit o creștere fără precedent spre deosebire de anii trecuți.

Citeste si: Afganistan: „Ar trebui omorâţi toţi cei care s-au convertit la creştinism!”

Funcțiile suverane ale statului (apărare, poliție, imigrare, justiție) sunt deținute de către islamiști, acest lucru ducând la o impunitate din ce în ce mai mare față de persecutori. În Nigeria, creștinii nu se confruntă doar cu atacurile lui Boko Haram; acum sunt atacati de către ISWAP – un grup afiliat ISIS – și de către crescătorii de animale (Fulani), care sunt predominant musulmani.

Numită „Gigantul Africii” datorită numărului de locuitori, dar şi grație economiei care prinde puteri, Nigeria este însă o ţară decimată de război intern – în cea mai mare parte, conflictul fiind unul legat de credinţele religioase.

Citeste si: Creștinii: grupul religios cel mai persecutat la nivel mondial

Despre Info Crestin News

Leave a Reply