Stiri externe

Comemorare online a Holocaustului organizată de ambasada Israelului la Berlin, piratată de militanţi antisemiţi

O comemorare a Holocaustului organizată prin videoconferinţă de ambasada Israelului la Berlin a fost piratată de persoane necunoscute care au publicat fotografii cu Hitler şi care au strigat sloganuri antisemite, a anunţat ambasada marţi, informează AFP, via agerpres.

Conferinţa a avut loc luni, cu o zi înainte de „Ziua Memoriei” pentru cei circa 6 milioane de evrei exterminaţi de regimul nazist (1933-1945).

Citește și: COVID-19: Americanii declară război Noii Ordini Mondiale!

Ca numeroase alte evenimente în aceste vremuri de distanţare socială impusă din cauza pandemiei de coronavirus, conferinţa s-a desfăşurat online pe platforma Zoom.

Piratarea a survenit în timpul mărturiei unui supravieţuitor al Holocaustului, Tzvi Herschel.

Perturbatorii au strigat „Palestina, Palestina” şi au arătat „fotografii pornografice, fotografii cu Hitler, zvastici, genul ăsta de lucruri”, a relatat Herschel pentru AFP. „Nu am înţeles foarte bine ce spuneau ei, totul era confuz”, a adăugat el.

După o scurtă pauză, evenimentul a putut fi reluat fără perturbatori, a informat la rândul său ambasadorul Israelului la Berlin, Jeremy Issacharoff. „A dezonora memoria Holocaustului şi demnitatea supravieţuitorilor este dincolo de orice ruşine (…) şi arată natura antisemită flagrantă a militanţilor”, a scris el pe contul său de Twitter.

Ambasada a adăugat că nu are informaţii despre identitatea autorilor atacului online.

Ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas a calificat, pe contul său de Twitter, acest atac drept „o ruşine de nedescris” şi „o lipsă de respect nemaiauzită faţă de supravieţuitorii şi memoria morţilor” Holocaustului.

Citește și:  Polonia renunță la măști. Sunt periculoase

Tzvi Herschel, 77 de ani, care susţine adesea conferinţe despre Holocaust şi discriminare, a spus că a rămas „foarte calm” în timpul atacului online.

Citește și: OLANDA: Curtea Supremă aprobă eutanasia în cazul demenţei avansate

„Într-un fel, aceasta este o dovadă pe care aş putea-o folosi”, a subliniat Tzvi Herschel. „Discriminarea trebuie combătută. Ei sunt atât de laşi încât nu-şi arată feţele”, a continuat el. „Aceasta este cu adevărat antisemitism, iar antisemitismul este foarte crescut în prezent”, a mai estimat el.

Aplicaţia de videoconferinţe Zoom, a cărei utilizare a explodat odată cu măsurile de izolare impuse, face obiectul a numeroase critici din cauza problemelor de securitate repetate.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close