Quantcast
Comemorare online a Holocaustului organizată de ambasada Israelului la Berlin, piratată de militanţi antisemiţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comemorare online a Holocaustului organizată de ambasada Israelului la Berlin, piratată de militanţi antisemiţi

O comemorare a Holocaustului organizată prin videoconferinţă de ambasada Israelului la Berlin a fost piratată de persoane necunoscute care au publicat fotografii cu Hitler şi care au strigat sloganuri antisemite, a anunţat ambasada marţi, informează AFP, via agerpres.

Conferinţa a avut loc luni, cu o zi înainte de „Ziua Memoriei” pentru cei circa 6 milioane de evrei exterminaţi de regimul nazist (1933-1945).

Citește și: COVID-19: Americanii declară război Noii Ordini Mondiale!

Ca numeroase alte evenimente în aceste vremuri de distanţare socială impusă din cauza pandemiei de coronavirus, conferinţa s-a desfăşurat online pe platforma Zoom.

Piratarea a survenit în timpul mărturiei unui supravieţuitor al Holocaustului, Tzvi Herschel.

Perturbatorii au strigat „Palestina, Palestina” şi au arătat „fotografii pornografice, fotografii cu Hitler, zvastici, genul ăsta de lucruri”, a relatat Herschel pentru AFP. „Nu am înţeles foarte bine ce spuneau ei, totul era confuz”, a adăugat el.

După o scurtă pauză, evenimentul a putut fi reluat fără perturbatori, a informat la rândul său ambasadorul Israelului la Berlin, Jeremy Issacharoff. „A dezonora memoria Holocaustului şi demnitatea supravieţuitorilor este dincolo de orice ruşine (…) şi arată natura antisemită flagrantă a militanţilor”, a scris el pe contul său de Twitter.

Ambasada a adăugat că nu are informaţii despre identitatea autorilor atacului online.

Ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas a calificat, pe contul său de Twitter, acest atac drept „o ruşine de nedescris” şi „o lipsă de respect nemaiauzită faţă de supravieţuitorii şi memoria morţilor” Holocaustului.

Tzvi Herschel, 77 de ani, care susţine adesea conferinţe despre Holocaust şi discriminare, a spus că a rămas „foarte calm” în timpul atacului online.

Citește și: OLANDA: Curtea Supremă aprobă eutanasia în cazul demenţei avansate

„Într-un fel, aceasta este o dovadă pe care aş putea-o folosi”, a subliniat Tzvi Herschel. „Discriminarea trebuie combătută. Ei sunt atât de laşi încât nu-şi arată feţele”, a continuat el. „Aceasta este cu adevărat antisemitism, iar antisemitismul este foarte crescut în prezent”, a mai estimat el.

Aplicaţia de videoconferinţe Zoom, a cărei utilizare a explodat odată cu măsurile de izolare impuse, face obiectul a numeroase critici din cauza problemelor de securitate repetate.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply