Proiect misionar de 3 ore: câte o Biblie în fiecare casă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Proiect misionar de 3 ore: câte o Biblie în fiecare casă

Asculta informatia

Nu mai puțin de 17 biserici din orașul american Marshaltown (Iowa) vor colabora pentru a duce la bun sfârșit un plan misionar inedit: plasarea câte unei Biblii în fiecare gospodărie din oraș. Întreaga acțiune se va desfășura pe parcursul unei singure zile: sâmbăta aceasta.

resizedimage

 

După o serie de incidente violente petrecute în oraș, Gerald Robinson, pastorul bisericii baptiste First, cea care a lansat inițiativa, a prezentat proiectul în cadrul unei întruniri locale a pastorilor baptiști, la începutul acestui an. Pastorul a spus atunci că își imaginează că biserica lui ar putea susține proiectul singură, însă imediat alți pastori s-au arătat interesați să ia parte la program.

„Ceea ce a convins alte biserici să dorească să ni se alăture atât de repede a fost faptul că noi [pastorii, n.r.] ne-am tot rugat în ultima vreme concentrându-ne pe ceea ce pare a fi un nor negru care planează deasupra comunității noastre,” a spus pastorul, citat de ChristianNews.net.

„În zona noastră avuseseră loc o crimă, o tentativă de crimă, o incendiere premeditată și un atac armat soldat cu deces,” a mai explicat pastorul. „În mijlocul tuturor acestor vești rele, pastorii s-au rugat și au văzut în acest proiect o șansă pentru răspândirea speranței.”

Proiectul, intitulat „Hope 4 You – Hope 4 Iowa”, avea nevoie de 18.000 de dolari pentru a putea cumpăra și distribui Bibliile. Pastorul baptist relata însă că toți acești banii au fost strânși cu ușurință de la donatori anonimi. Cu acești bani au fost cumpărate 10.000 de Biblii în limba engleză (Noul Testament), 1.500 de Biblii în spaniolă și 1.000 în birmaneză.

Congregația organizatoare va distribui toate aceste Biblii pe parcursul a doar trei ore, sâmbăta aceasta. Sute de voluntari creștini s-au oferit să contribuie mergând din ușă în ușă să distribuie copiile.

semneletimpului.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =

Close