Quantcast
Un preot își pierde picioarele în explozia unei mine antipersonal din Republica Centrafricană – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un preot își pierde picioarele în explozia unei mine antipersonal din Republica Centrafricană

Un misionar italian a calcat peste o mină antipersonal. A fost îngrijit într-un spital din Uganda dar in final  a trebuit să-i fie amputat piciorul stâng.

„În masina care a explodat, pe lângă misionarul italian mai erau cinci persoane, inca un preot  francez și patru ajutoare din Africa Centrală. Preotul francez a fost rănit ușor în timp ce un tâmplar tot catehist a suferit o fractură la umăr”.

Părintele Pozzi a fost cel mai grav afectat.

Deflagrația i-a afectat membrele inferioare. Piciorul său stâng a fost atât de grav rănit încât pe 11 februarie un elicopter MINUSCA (Misiunea Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) l-a transferat la spitalul Forțelor ONU din Bangui unde medicii au reușit să evite amputarea. Dată fiind starea lui s-a decis transferul părintelui Norberto într-o unitate mai bine echipată din Entebbe, Uganda”.

Agenția Fides a aflat  marți de la părintele Bazzera că amputarea a fost decisă.

În timpul operației medicii au constatat că călcâiul era complet distrus și țesuturile în necroză. Decizia care nu este ușor de luat a fost impartasita cu  în consultare cu Claudio, medicul și fratele părintelui Norberto, și cu doctorul Destro de la Ambasada Italiei la Kampala.”

Părintele Norberto Pozzi, colegul său francez și cele patru ajutoare africane mergeau patru zile într-un sat pentru a evangheliza locuitorii și a repara o școală . 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply